Testarea cutanata PRICK

Testarea alergologica prick este prima metoda ce permite identificarea alergenelor. Este simpla, nesangeranda si rezultatul este citit in 15-30 min.
In ce consta? - Pe fata anterioara antebratelor se aplica picaturi de extracte alergenice prin care se inteapa usor pielea cu lantete speciale de unica folosinta pentru a permite penetrarea unei cantitati mici de alergen in epiderm.

Testarea epicutanata PATCH

Este o metoda prin care se poate identifica substantele ce determina dermatita de contact.
In ce consta? - Se aplica pe piele plasturi ce contin cantitati mici de diferite substante cu scopul de a reproduce leziunile dermatitei de contact. Reactia se citeste la 48 si 72 ore, uneori necesitand chiar mai multe citiri.

Spirometria

Este o metoda precisa, simpla de aprecierea functiei pulmonare. Se foloseste pentru diagnosticul si monitorizarea bolilor pulmonare cum sunt: astm, bronsita cronica, emfizem, fibroze.
Se efectueaza cu un aparat numit spirometru care masoara cat de mult aer incape in plamani, cat de mult aer poate intra si iesi din plamani.
Pacientul va respira printr-un tub conectat la spirometru initial normal apoi va inspira si expira fortat la capacitate maxima.
Rezultatele sunt obtinute imediat.

Copyright © Centru Medical de Alergologie si Stomatologie. Toate drepturile rezervate.